top of page
  • maaikewilting

Vitality Experience: wat te verwachten?Heb je de behoefte om actiever te worden, jezelf uit te dagen en nieuwe ervaringen op te doen? Of misschien ben je al actief, maar ben je op zoek naar nieuwe manieren om je vitaliteit te vergroten en daarbij nieuwe mensen te ontmoeten? Dan staat er iets leuks te gebeuren! De Vitality Experience 2024 komt eraan en hier nodigen we jou van harte voor uit om deel te nemen! Je vindt hier alle informatie over deze week.


Waarom de Vitality Experience?

Vitaal en gelukkig ouder worden, dat willen we natuurlijk allemaal. Maar hoe doe je dit nou, op welke manier, waar én vooral ook met wie? In eerder onderzoek onder de Klup community geven kluppers aan dat ze graag meer willen doen met hun leefstijl en vitaliteit. Bijvoorbeeld door eens een nieuwe sport te proberen en het hebben van metgezellen is hierbij cruciaal. Daarom slaan Klup en de Hersenstichting de handen ineen om jou hierbij helpen. Ons doel: jou inspireren om vitaal en gelukkig te leven!


Wat ga je doen tijdens de Vitality Experience?

Van 13 tot en met 20 april willen we een beweging op gang brengen die 50-plus Nederland aanmoedigt om actief te blijven en vitaler te leven. Tijdens deze week willen we samen zo veel mogelijk 'vitale' activiteiten aanbieden die niet alleen leuk zijn, maar ook een positieve invloed hebben op verschillende aspecten van gezondheid, zoals sociale interactie, fysieke fitheid en mentale gezondheid. Of je nu houdt van yoga, wandelen, dansen, of misschien wel iets heel anders, er is voor ieder wat wils tijdens de Vitality Experience.


De Vitality Experience is een initiatief van Klup en de Hersenstichting, met ondersteuning van ambassadeurs zoals Jaap Jongbloed, Nelli Cooman en Erik Scherder. Samen willen we laten zien dat het nooit te laat is om in beweging te komen en dat een actief en vitaal leven voor iedereen mogelijk is.Festival 13 april - Start Vitality Experience

Op zaterdag 13 april vindt de officiële kick-off plaats van de Vitality Experience. In de prachtige Metaal Kathedraal in Utrecht komen honderden festivalgangers op een unieke manier samen. In festivalsfeer ontdek en ervaar je allerlei nieuwe activiteiten. Van yoga en dans tot leuke braingames en activiteiten met onze ambassadeurs. Zo geeft professor Erik Scherder interessante lezingen. Ohja, je gaat ook naar huis met een goed gevulde goodiebag!


“De Vitality Experience is een geweldig initiatief van Klup en Hersenstichting. Jezelf uitdagen en nieuwe dingen doen, dat is cruciaal om fit en vitaal te blijven. Het is met recht een experience en een perfecte manier om jezelf te ontwikkelen. Mentaal, fysiek en sociaal.”

Ambassadeur Erik Scherder

Professor Klinische Neuropsychologie
Doe je ook mee?

Heb jij zelf een vitale activiteit die je graag samen met anderen zou willen ondernemen? Iets wat je zelf eenvoudig organiseert, bijvoorbeeld een wandeling, tennisochtend of fietstocht. Of wellicht heb je een kennis die een passende activiteit organiseert of een leuke locatie in jouw omgeving waar je vitaal bezig kan zijn. Deze activiteiten kun je in de Klup-app plaatsen. Vergeet niet om tijdens het aanmaken van de activiteit aan te klikken dat het een Vitality Experience activiteit is. Zo vinden andere kluppers eenvoudig jouw 'vitality' activiteiten.

Inspiratie voor vitale activiteiten

Om je een idee te geven wat leuke activiteiten zijn: van yoga, padel en een stadswandeling tot bridge, dansen en zwemmen. Een actieve fietstocht, een spelletjesavond of zeilen, van alles is mogelijk. Het idee is gezellig samen bezig zijn, kom uit je comfort zone en misschien ontdek jij wel een nieuwe passie wat jou energie geeft!

Heb jij na het lezen een leuk idee wat je graag samen wilt ondernemen? Download dan de Klup-app! Hierin kan je dan jouw vitale activiteit aanmaken. Samen kunnen jullie in deze week bijvoorbeeld een nieuwe sport uitproberen dus trek jouw sportoutfit aan en ga (nog) vitaler de toekomst tegemoet.Met dank aan onze vitale partners

De Vitality Experience is een initiatief van Klup en Hersenstichting en wordt mede mogelijk gemaakt door onze vitale partners. Met gebundelde krachten willen we zo veel mogelijk 50-plussers in Nederland inspireren om vitaler te leven. 


168 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page