top of page

Welkom!  

Mooi om te zien dat je geïnteresseerd bent in de Vitality Experience. Hét vitaliteitsfestival voor 50-plus Nederland. Op deze pagina leggen we graag uit waarom we dit initiatief gestart zijn en hoe jij hier aan kan bijdragen. Met gebundelde krachten willen we 50-plussers op een creatieve manier in beweging krijgen. 

  • Facebook
  • Instagram

Ons verhaal

Uit onderzoek van social-app Klup blijkt dat de Nederlandse 50-plusser (40% van Nederland) vitaal ouder worden heel belangrijk vindt. Maar toch vindt de doelgroep het in de praktijk lastig om actiever te worden, denk aan nieuwe activiteiten en sporten. "Ik wil wel, maar wat en vooral met wie?".  Zo geeft 40% procent bijvoorbeeld aan al 5 jaar niet met een nieuwe sport te zijn begonnen, terwijl deze wens er wel is. Men vindt dat er te weinig aanbod is, lokaal en gericht op deze leeftijd, en sociale contacten/metgezellen ontbreken om dit samen mee te doen. Dit is precies waar de Vitality Experience een kans en noodzaak ziet om met gebundelde krachten hier wat aan te doen.

Hersenstichting, Klup & Vintage Society

De Hersenstichting en de social-app Klup - die op missie is om zoveel mogelijk 50-plussers te verbinden en te inspireren om met elkaar ervaringen te delen - slaan de handen ineen. Samen geven ze vitaliteit onder 50-plussers een impuls door hen nieuwe avontuurlijke en sportieve activiteiten voor zowel het lichaam als de geest te laten proberen. Gericht op het verbeteren van fysieke, sociale en hersengezondheid. Voor een concrete uitwerking en invulling van dit concept is Jelte van Vintage Society aangehaakt, specialist op het gebied van de ouder wordende mens. Na twee succesvolle festivals in Amsterdam en Utrecht is het nu tijd om onze vitale en sociale impact te vergroten.

Om lokaal een positieve impact te maken werkt Vitality Experience effectief samen met lokale partners en gemeenten. Zo is het in staat een gevarieerd programma aan te bieden en bereiken we een brede afspiegeling van de (lokale) gemeenschap. 

Vitality Experience 2024 in jouw gemeente?

Op 13 april vindt de officiële aftrap plaats van Vitality Experience middels het openingsfestival in Utrecht, met gemeente Utrecht als enthousiaste partner! Een week vol inspiratie en ontdekking, gericht op vitaliteit en door het hele land. Als gemeente kun je een faciliterende rol spelen om lokaal vraag en aanbod te verbinden middels dit aansprekende en verbindende evenement. Wil je dat Vitality Experience ook naar jouw gemeente komt? Stuur dan Jelte een berichtje.  

Samenwerken?

Op een creatieve manier impact maken op deze doelgroep. Met gebundelde krachten bereiken en activeren we landelijk en lokaal een groot gedeelte van 50-plus Nederland. Op persoonlijk en maatschappelijk vlak maken we samen het verschil. Wil jij net als bijvoorbeeld de Nederlandse Boksbond, Basic Fit, de Vrije Academie en de Bridgebond samenwerken? Neem dan contact op met organisatoren Jelte of Michiel

Contact

Heb je vragen over Vitality Experience? Neem dan eenvoudig contact met ons op. Voor algemene vragen neem je contact op met Maaike en voor samenwerkingen met Jelte. 

Maaike (email) - 020 261 5781

Jelte (email) - 06 13526735

bottom of page