top of page

Welkom!  

Mooi om te zien dat je geïnteresseerd bent in de Vitality Experience. Hét vitaliteitsfestival voor 50-plus. Op deze pagina leggen we graag uit waarom we dit initiatief gestart zijn en hoe jij hier aan kan bijdragen. Met gebundelde krachten willen we 50-plussers op een creatieve manier in beweging krijgen. 

  • Facebook
  • Instagram

Ons verhaal

Uit onderzoek van social-app Klup blijkt dat de Nederlandse 50-plusser (40% van Nederland) vitaal ouder worden heel belangrijk vindt. Maar toch vindt de doelgroep het in de praktijk lastig om actiever te worden, denk aan nieuwe activiteiten en sporten.  "Ik wil wel, maar wat en vooral met wie?".  Zo geeft 40% procent bijvoorbeeld aan al 5 jaar niet met een nieuwe sport te zijn begonnen, terwijl deze wens er wel is. Men vindt dat er te weinig aanbod is, lokaal en gericht op deze leeftijd, en sociale contacten/metgezellen ontbreken om dit samen mee te doen. Dit is precies waar de Vitality Experience een kans en noodzaak ziet om met gebundelde krachten hier wat aan te doen. 

 

De Hersenstichting en de social-app Klup - die op missie is om zoveel mogelijk 50-plussers te verbinden en te inspireren om met elkaar ervaringen te delen - slaan de handen ineen. Samen geven ze vitaliteit onder 50-plussers een impuls door hen nieuwe avontuurlijke  en sportieve activiteiten voor zowel het lichaam als de geest te laten proberen. Gericht op het verbeteren van fysieke, sociale en hersengezondheid. Dit doen ze middels het vitaliteitsfestival, met de komende editie op 17 juni in Utrecht.

 

Om lokaal een positieve impact te maken werkt de Vitality Experience effectief samen met lokale partners en de gemeente. Zo is het in staat een gevarieerd programma aan te bieden (zie hier) en bereiken we een brede afspiegeling van de (lokale) gemeenschap. 

Een Vitality Experience in jouw gemeente?

Na Amsterdam en Utrecht breiden we graag uit naar meer gemeenten door het land. Neem voor meer informatie contact op met Jelte

Samenwerken?

Op een creatieve manier impact maken op deze doelgroep. Met gebundelde krachten bereiken en activeren we landelijk en lokaal een groot gedeelte van de 50-plus doelgroep. Op persoonlijk en maatschappelijk vlak maken we samen het verschil. Wil jij net als bijvoorbeeld de Nederlandse Boksbond, Basic Fit, de Vrije Academie en de Bridgebond samenwerken? Neem dan contact op met Jelte

Contact

Uitvoerders van dit initiatief zijn social app Klup en Vintage Society (specialist in ouder wordende mens). Voor vragen zijn oprichters Michiel (Klup) en Jelte (Vintage Society) bereikbaar. 

Contactpersoon Jelte - 06 13526735

bottom of page