top of page
  • michiel396

Genieten tijdens de Vitality Experience in UtrechtAfgelopen zaterdag was het zover: de tweede editie van de Vitality Experience. Op een prachtige locatie, de Botanische Tuinen in Utrecht, konden festivalgangers deelnemen aan 22 activiteiten. Dit resulteerde in blije gezichten (zie foto’s onderaan pagina), nieuwe dingen ontdekken en vooral veel inspiratie om vitaler te leven. In deze blog nemen we je mee hoe het was en wij kijken trots terug op een bijzonder festival. Zien we jou bij het volgende festival?

Vitality Experience warmt op

Na het officiële welkom door Jaap Jongbloed en Klup oprichter Michiel van den Berg was het tijd voor een warming up. Niemand minder dan olympisch boksheld Arnold Vanderlyde zweepte 500 festivalgangers op door samen met Jaap te boksen op het podium. Na enige aarzeling bleef nagenoeg niemand stilstaan en zat de stemming er meteen goed in. Na enige uitleg over het festival was het tijd om aan de slag te gaan!Festival vol actie en activiteiten

Het festival draait om nieuwe dingen proberen en ontdekken. In In vier rondes van 30 minuten konden festivalgangers deelnemen aan 22 verschillende activiteiten. Van sportieve activiteiten tot bijzondere lezingen en workshops. Na de warming up verdeelden de festivalgangers zich over het terrein. Er werd op los gedanst (Afrikaanse dans) tussen de bomen, gebokst, gewandeld en bijvoorbeeld genoten van een crashcourse kunstgeschiedenis door de Vrije Academie.


Is je interesse gewekt in deze crashcourse? Meld je dan hier aan en maak tevens kans op gratis deelname aan een culturele wandeling voor twee personen!

De Vitality Experience richt zich op drie peilers van vitaliteit. Samen met alle partners willen we de fysieke, hersen en sociale gezondheid verbeteren. Naast de drukbezochte activiteitten van bijvoorbeeld Basic Fit en de Nederlandse Boksbond, was er ook volop ruimte voor activiteiten gericht op een gezond brein. Zo namen de onderzoekers van Alzheimer Centrum Limburg festivalgangers via verschillende workshops mee in het nieuwsgierige en bewegende brein. Een andere interessante en goedbezochte activiteit was die van startup Memomate. Zij schrijven door middel van AI (kunstmatige intelligentie) je eigen levensverhaal."In één woord, geweldig! Van de lekkere warming up tot de leuke en nieuwe activiteiten die volgden. Vorig jaar was leuk maar dit jaar was nog diverser en de locatie was prachtig. Tot de volgende! "

Jaap

Festivalganger


Een gezond brein = fijn

Uiteraard was ook dit jaar Erik Scherder van de partij om het festival mee te nemen in ons brein. Tijdens de pauze vulde de tent zich rap en genoten festivalgangers van zijn boeiende verhaal. Bewegen, nieuwe dingen doen en blijf jezelf uitdagen. Zo blijft ook jouw brein gezond. Naast Erik heeft de Hersenstichting ook gezorgd voor diverse workshops omtrent een gezond brein. Er werd geschilderd, gesneden en nog veel meer.

Wil je tips en tools om verder aan de slag te gaan met je eigen hersengezondheid? Meld je dan hier aan voor de Hersenstichting nieuwsbrief.


Waarom de Vitality Experience?

De Vitality Experience is een initiatief van de Hersenstichting en Klup. Uit onderzoek onder de Klup community blijkt dat de Nederlandse 50-plusser (40% van Nederland) vitaal ouder worden heel belangrijk vindt. Maar toch vindt de doelgroep het in de praktijk lastig om actiever te worden, denk aan nieuwe activiteiten en sporten. “Ik wil wel, maar wat en vooral met wie?”. Zo geeft 40% procent bijvoorbeeld aan al 5 jaar niet met een nieuwe sport te zijn begonnen, terwijl deze wens er wel is. Men vindt dat er te weinig aanbod is, lokaal en gericht op deze leeftijd, en sociale contacten/metgezellen ontbreken om dit samen mee te doen. Dit is precies waar de Vitality Experience een kans en noodzaak ziet om met gebundelde krachten hier wat aan te doen.

Dank aan alle partners

Wil je meer weten over de deelnemende partners? Bekijk dan hier de websites voor meer informatie.

Tot het volgende festival!

Het is onze ambitie om dit festival volgend jaar meerdere keren te organiseren en op verschillende plekken door het land. Wil je onderdeel worden van de Vitality Experience als partner? Stuur ons een berichtje.

Houd onze social media pagina’s in de gaten en volg ons. Graag tot de volgende Vitality Experience! 👋

Volg de Vitality Experience op Facebook en Instagram
86 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page